Општина Кочани и Асоцијацијата на локални новинари в понеделник ќе ги избираат најдобрите во спортот за 2021 година

Во рамки на Изборот на спортист на Кочани за 2021 година до Одделението за јавни дејности на Општина Кочани пристигнати се пријави по објавениот јавен повик за избор на најдобрите спортисти, спортски клубови и спортски работници од Кочани за 2021 година.

Годинава ќе се избираат најдобрите во спортот во Кочани во пет категории, и тоа, најдобар спортист, најдобар млад надежен спортист, најдобра екипа, најдобар тренер и спортски работник за 2021 година.

Во категоријата спортист на годината на Кочани за 2021 година пријавени се:

КГС „Кочани“

 1. Ристе Симеонов
 2. Димитриј Спасов

Џудо клуб „Гладијатор 2016“

 • Дамјан Крстов
 • Стефанија Павлова

КК „Баскет Дино“

 • 1.Дино Лазарев

ГФК „Осогово“

 • Тоше Манов

Во категоријата за млад надежен спортист пријавени се:

КК „Баскет Дино“

 1. Никола Романов
 2. Стефан Ефремов
 3. Благој Глигоров

Џудо клуб „Гладијатор 2016“

4.Матео Станоев

ЖФК „Кочани“

5.Андреа Донева

КГС „Кочани“

 6.Мартин Андонов

7.Матеј Постолов

ФК „Фудбал Старс“

   8.Михаил Зафироски

ЖФК„Фудбал Старс“

  9.Јована Стојанова

ГФК „Осогово“ (генерација 2005)

10.Стефан Стефановски

ГФК „Осогово“ (генерација 2005)

11.Филип Јованов

ГФК „Осогово“ (генерација 2006)

12. Драган Трајчев

ГФК „Осогово“ (генерација 2007)

13. Ненад Малинов

Во категоријата најдобра екипа пријавени се:

 1. Џудо клуб „Гладијатор“ 2016
 2. КК „Баскет Дино Деликатес“ – Кочани
 3. ФГК „Осогово“ – младинска екипа

Во категоријата најдобар тренер пријавени се:

 1. Драган Шеќеровски – Џудо клуб „Гладијатор 2016“
 2. Александар Диванисов– КК „Баскет Дино“
 3. Александар Андов – ГФК „ Осогово“

Во категоријата најдобар спортски работник е пристигната една пријава и тоа за:

 1. Сашо Лазаров – Чапо номиниран од КК„Баскет Дино“ и ГФК„Осогово“

Изборот на спортист  за 2021 година ќе го направи Општина Кочани во соработка со Асоцијацијата на новинари – Кочани, в понеделник 24 јануари по претходно утврдени критериуми по ранг листа и бодирања.

Наградите на спортистите традиционално се доделуваат на свечена манифестацијата во месец февруари.

Сподели: