Општина Чешиново-Облешево се поднови со ново службено возило

Општина Чешиново-Облешево набави ново службено возило марка „ Skoda Fabia“, за потребите на општинската администрација и јавното комунално претпријатие.

Во присувство на претставник од Министерството за финансии и градоначалникот на Општината Горанчо Крстев , денеска во Облешево се изврши примопредавање на возилото, кое според тендерската постапка чини 637 288 денари.

Средствата за набавка на возилото се обезбедени преку јавниот повик на Министерството за финасии , проект  за подобрување на општинските услуги, со грант од Светска банка. Преку истиот повик Општината набави и  трактор со приколка и косилка за трева.

Од Општината информираат дека потребата за набавка на ново возило се должи на тоа што располагаат само со едно службено  патничко возило, кое поради дотраеност и амортизација често е во дефект.

И.Матеничарски

Сподели: