Општинската администрација в понеделник ќе пошумува на Осоговските Планини

Во понеделник 23 ноември во 12 часот, Општина Кочани подготвува акција за пошумување на пределот кој беше изгорен во минатогодишниот пожар на Осоговските планини.

Во акцијата за пошумување ќе биде вклучена општинската администрација и други јавни институции.


Оваа акција ќе биде придонес кон обновување на изгорениот шумски фонд и мерките што ги презема единицата на локалната самоуправа во борбата против аерозагадувањето.

Општина Кочани

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial