ОУ „Кирил и Методиј“ победник на зонските кошаркарски натпревари за основки

Женската кошаркарска екипа од ОУ „ Кирил  и Методиј“ е победник на зонските натпревари на основни училишта што денеска се оддржаа во Спортската сала во Кочани.

Под водство на тренерот Ивица Цимбалевиќ кошаркарките на ОУ„Кирил и Методиј“ ја победија екипата на ОУ„Никола Карев“ со резултат 38:06 како и тимот  на ОУ„Ванчо Прке“ од Делчево со 41:20.

На дуелот помеѓу екипите на „Никола Карев и „Ванчо Прке“ поуспешни беа делчевки со резултат 25:10.

Со овие победи кошаркарките на ОУ„Кирил и Методиј“ се пласираа на меѓузонските натпревари во кошарка за основки.

Сподели: