ОФС – Кочани ја одложи Општинската фудбалска лига на неодредено време

Комесарот за натпреварување во рамки на Општинскиот фудбалски сојуз – Кочани, донесе одлука за одложување на неодредено време на Општинската фудбалска лига – ОФЛ КОЧАНИ која беше закажана (пролетна полусезона) да започне на 22.03.2020 год.

Одлуката е донесена по последните препораки и забрани од Министерството за здравство за превенција од вирусот COVID – 19, кои опфаќаат забрана на сите јавни и приватни собири, без разлика на обемот и бројката на учесници – концерти, театри, кина, спортски сали, теретани.

Со почит,
ОФС КОЧАНИ
Останете дома, Вимавајте, чувајте се, заштите се

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial