Патниот правец од Оризари до Добра Вода е во завршна фаза, следува асфалтирање

Механизција на градежната фирма „Бетон“ ги врши последните подготовки за асфалтирање на патниот правец од Оризари до месноста Добра Вода.

Моментално се работи на последните делови од трасата, а според изведувачот се очекува до крајот на месецот патниот правец  целосно да биде завршен.

– Изведувачот на работите интензивно работи на градежните работи на терен кој е комплициран и карпест. На патниот правец направени се 11  пропусти за вода, а според изведувачот се очекува истиот целосно да биде завршен до крајот на месецот. Со ова граѓаните ќе добијат квалитетен пат кој ќе служи долги години и ќе биде од огромно значење за сите, изјави гадоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев.

Патот од Оризари до Добра Вода е со должина од два километри и ширина од 3,5 метри. Со асфалтирањето, делницата ќе добие и соодветна информативна и патна сигнализација.

Изградба на патниот правец е со проект на Центарот за развој на Источниот плански регион, а средствата се одобрени од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој.

И. Матеничарски

Сподели: