Петровденски турнир во мал фудбал – резултати

На повеќенаменското спортско игралиште во дворот на гимназијата „Љупчо Сантов“ вечерва се одиграа закажаните дуели од групите А и Б на Петровденскиот турнир во мал фудбал 2022.

На натпреварите се сретнаа екипите на „Џинџер“ – „Антура“ и „Виктори“ – „Масив Дизајн“.

Резултати:

„Џинџер“ 6-0 „Антура“

„Виктори“ 2-0 „Масив Дизајн“

Дуелите од Петровденскиот турнир во мал фудбал продолжуваат денес каде ќе се сретнат екипите на:

01.07.2022

19  ч. „Ауто Велт“ – ПЈЗ „Панов“

20 ч. „Македонија“ „ВЛТ“ Г – Грдовци

21 ч. „Адренико“ – „Пролет“

На годинашново издание на традиционалната спортска манифестација се натпреваруваат  14 екипи, распоредени во четири групи.

Турнирот е во организација на  Општина Кочани, во соработка со Општинскиот фудбалски сојуз (ОФС – Кочани). 

И. Матеничарски

Сподели: