Победа на СДСМ во Кочани со 484 гласа разлика пред ВМРО-ДПМНЕ

Според последните податоци, во Кочани победи СДСМ и коалицијата “Можеме” со разлика од 484 гласа пред ВМРО-ДПМНЕ.

Дистрибуција на гласови:

1 – Демократска партија на Албанците – ДПА : 32

2 – Политичка партија Демократи : 28

3 – СДСМ и Коалицијата Можеме : 7660

4 – Левица : 675

5 – Алијанса за Албанците и Алтернатива : 23

6 – Глас за Македонија : 46

7 – Граѓанско демократска унија – ГДУ : 179

8 – Интегра : 291

9 – Демократската унија за интеграција – ДУИ : 410

10 – Социјалдемократска унија – СДУ : 52

11 – Никогаш Северна, само Македонија – Единствена Македонија : 47

12 – МОРО – работничка партија : 92

14 – ВМРО-ДПМНЕ и Коалиција за Обнова на Македонија : 7176

Сподели: