Повик за вклучување во велосипедската прошетка низ Кочанско

На 21 септември 2020 година, Општина Кочани организира велосипедска тура нарелацијата: Градски плоштад Кочани – Грдовци – Мојанци – Горни Подлог – ДолниПодлог – Кочани.Се повикуваат љубителите на велосипедот, рекреативци, членови на спортски ивелосипедски здруженија да се вклучат во 15-километарската прошетка со велосипеди,која ќе се спроведе по сите протоколи за заштита од ширење на коронавирусот.

Заинтересираните учесници треба да се пријават на е-адресата: info@kocani.gov.mk.

Велосипедската прошетка ќе започне во 17 ч.Со настанот Општина Кочани ќе ја одбележи Европската недела на мобилност и ќе гопоттикне користењето на превозни средства што не ја загадуваат животната средина.

Сподели: