Пожарот над Кочани стигна до Фабриката за вода, се интервенира со сите расположливи ресурси

Повторно се активираше шумскиот пожар над Кочани, овојпат во поголем размер веднаш над Фабриката за вода.

Огнената стихија брзо се шири и се заканува да ја загрози фабриката за вода и околните населби во североисточниот дел на градот.Огнената линија е раширена во пречник од околу 10 километри.

Пожарникарите интервенираат со сите расположливи ресурси, вклучено е месното население, а се очекува поддршка од колеги пожарникари од соседните општини, како и вклучување на Армијата.

И. Матеничарски

Сподели: