Пожар кај Нивичани, гореше сува трева и нискостеблеста шума

Доцна попладневно во близина на селото Нивичани изби пожар на отворен простор при што беше зафатена поголема површина на сува трева и нискостеблеста шума.

Од Територијалната противпожарна единица – Кочани информираат дека пожарот е пријавен во 15:50 ч. преку телефонсиот број 112, при што веднаш е интервенирано со едно возило и четири пожарникари и поддршка на Доброволното противпожарно друштво – Кочани со едно возило и пет доброволци. Интервенирано е на тешко пристапен терен.

Пожарот е  локализиран и целосно ликвидиран по два часа од пријавувањето при што е спречено негово проширување на поголеми површини.

Најверојатно причина за пожарот е човечки фактор.

И. Матеничарски

Фото: ДПД – Кочани

Сподели: