Полицијата казни сопственици на два угостителски објекти кои не го почитувале работното време

На 29.12.2020 во 18.35 часот, полициски службеници од ОВР Кочани извршиле контрола на угостителски објект во с.Облешево, при што биле затекнати неколку лица и сопственикот и било констатирано непочитување на мерките на Владата на Република Северна Македонија, односно не било почитувано работното време.

По комплетирање на случајот против одговорното лице ќе биде поднесена кривична пријава по чл.206 од Кривичниот законик „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“.

На 30.12.2020 во 00.32 часот, полициски службеници од ОВР Кочани извршиле контрола на угостителски објект на ул.„Димтрие Лазаров“ во Кочани, при што биле затекнати неколку лица и било констатирано непочитување на мерките на Владата на Република Северна Македонија, односно не било почитувано работното време.

По комплетирање на случајот против одговорното лице ќе биде поднесена кривична пријава по чл.206 од Кривичниот законик „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“.

Дневен билтен на СВР Штип

Сподели: