Положено свежо цвеќе на спомен бистата на Гоце Делчев во Горни Подлог

Претставници  на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Кочани на чело со претседателот Миле Лефков, денес положија свежо цвеќе на спомен бистата на Гоце Делчев, во селото Горни Подлог. Тие оддадоа чест на великанот по повод 117-годишнината од неговата смрт, што се одбележува денес.

Гоце Делчев загинува на 4-ти мај 1903 година во селото Баница, Егејска Македонија, борејки се за идеалот за слободна Македонија.

И.Матеничарски

Сподели: