Пораз за „Баскет Дино Деликатес“ на вториот полуфинален меч против „Работнички 2018“

Кошаркарите на „Бакет Дино Деликатес“ забележаа пораз 80: 87  (21:25;  22:15;  19:20;  18:27) на вториот полуфинанлниот меч против тимот на „Работнички 2018“ што вчера се одигра во салата „Сашо Лазарев – Чапо“ во Кочани.

Противникот од Скопје прикажа подобра игра наспроти кошаркарите на „Дино Делкатес“ и поддршката од многубројната публика која ги преполни трибините на спортската сала.

Со поразот, кошаркарите на „Бакет Дино Деликатес“ го завршија годинешниот поход за влез во повисок ранг на натпреварувањето.

Кошевите за „Баскет Дино Делкатес“ ги постигнаа: Илијев 18, Филипов 18, Лазарев 13, Крушарев 12, Крстов 8, Ѕмбов 7, Коцев 4.

Фото: А. Арсов

Сподели: