Потпишани договорите за стипендирање на студенти од општина Кочани

Вкупно 21 студент кои ги исполнуваат условите за добивање општинска стипендија пропишани во Правилникот за стипендирање, денеска ги потпишаа договорите за користење стипендија за студиската 2021/22 год.

Во салата на Општина Кочани, градоначалникот Љупчо Папазов им ги додели договорите на студентите при што им посака успех и ја истакна поддршката на локалната самоуправа и во иднина.

Според Записникот на Комисијата за доделување на студентските стипендии, годинава биле поднесени вкупно 23 пријави, од кои 21 се прифатени, а останатите две не ги исполнувале условите за добивање на стипендија. Најголем дел од стипендиите се за студенти од факултетите за медицински науки.

-Стипендијата изнесува 3000 денари во период од 10 месеци, почнувајки од месец септември до јуни. Општина Кочани и во иднина ќе дава поддршка на студентите преку зголемување и проширување на категориите за стипендирање на учениците, истакна Голубинка Георгиева, раководител на Одделението за јавни дејности.

Одлуката за доделување стипендии на студенти од општина Кочани за студиската 2021/2022 година е  објавена на веб-страницата на Општина Кочани.

И. Матеничарски

Сподели: