Прво место за училишниот оркестар на ООУ „Раде Кратовче“ на Државниот натпревар по хор и оркестар

Оркестарот на ООУ „Раде Кратовче“ – Кочани го освои првото место во категоријата оркестар на Државниот натпревар по хор и оркестар што вчера се одржа во Скопје.

– Учениците од нашето училиште под менторство на наставникот Дарко Ристов учествуваа на Државниот натпревар по хор и оркестар кој се одржа во Скопје и со оркестарот го освоија првото место. Честитки за нашите ученици и нашиот ментор наставник Дарко Ристов. Извонредноста од настапот на нашите ученици не е случајност. Таа е резултат на силна намера, искрен напор и прекрасна изведба. Таа претставува мудар избор на комисијата помеѓу многу алтернативи , а не среќа или случајност. И оваа награда не прави повторно да бидеме посебно горди како училиште бидејки нашите ученици и наставници секогаш се најдобри бидејки знаењето кое го даваат нашите учители во нашето училиште е бесконечно, соопштија од ООУ „Раде Кратовче“

Сподели: