Предновогодишен базар на Ротаракт клубот Кочани – Виница

Предновогодишен Ротаракт базар со наслов „Остави пакетче, земи книга“ организираа членовите на Ротаракт клубот Кочани-Виница. Во Градскиот парк во Кочани денес граѓаните имаа можност да донираат новогодишни пакетчиња , а за возврат да си одберат книга за себе.

Собраните пакетчиња членовите на Ротаракт клубот ќе ги донираат на децата од ООУ „Славчо Стојменски“ во Виница.  Овој настан е во рамки на предновогодишните активности на младите ротаријанци кои уште еднаш ја покажаа својата хуманост и грижа за заедницата.

И.Матеничарски

Сподели: