Прес-конференција на кандидатот за пратеник на СДСМ Марија Ангелова

НА 15 ЈУЛИ ГЛАСАЈТЕ ЗА СДСМ И СИГУРНОСТ!

Почитувани сограѓани,

Гласањето на 15 јули ќе биде со целосна заштита. Обезбедени се сите мерки зазаштита од Ковид.Ја бараме вашата поддршка. Го бараме вашиот глас за уште еден мандат. За даги продолжиме добрите политики. За да продолжиме напред уште побрзо и да неја испуштиме шансата што заедно ја создадовме за оваа наша убава земја и занашиот народ.

Одлучуваме за сопствената иднина, за иднината на најблиските и за иднината наземјата.Одлучуваме дали ќе одиме напред или ќе се враќаме назад!Дали ќе растат платите за сите или ќе се полнат џебовите на луѓето на Груевски?

Дали ќе се заштитиме од Ковид или ќе оставиме неодговорни луѓе да донесатхаос, паника и закана за здравјето на сите?Дали после НАТО влегуваме во ЕУ или ќе им дозволиме да го поништуваатДоговорот од Преспа и да нè носат во провалија?Немојте да мислите дека работата е однапред завршена!

Не е доволно само да веруваме дека СДСМ ќе ја води следната влада. Секој однас да преземе чекор и да учествува во големата одлука. Да не дозволиме да јапрокоцкаме шансата што заедно ја создававме овие три години. Не молчете кога е ваш ред да зборувате. Вие одлучувате. Без вашиот глас немада се оствари она што го очекувате. Излези и гласај на безбедно гласање.

Затоа, на 15 јули, да дадеме масовна поддршка за коалицијата Можеме, која носисигурност и заштита на здравјето на граѓаните.Ви благодарам!

Марија АнгеловаКандидат за пратеник во ИЕ3 од коалиција Можеме

Сподели: