Прес-конференција на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Кочани

Почитувани,

ВМРО-ДПМНЕ денес ја промовира програмата насловена 

Проект  “Обнова”-  се обврзуваме!

 Промоцијата ќе биде во Битола, а ќе бидат презентирани најважните делови и поенти од планот за обнова.

Програмата содржи над 1000 проекти, а главниот фокус ќе биде економијата и подигнување на животниот стандард.

 Економски бум за повеќе пари и подобар живот, влевање на надеж дека може поинаку и подобро. 

Програма со прецизни рокови кон кои се обврзува ВМРО-ДПМНЕ за обнова која ќе ја исправи Македонија.

Програмата е плод на многу работа на експертските тимови на партијата!

 Во најголем дел се земени во предвид барањата на граѓаните кои беа прибирани во пред кампањата “разговори за обнова на Македонија”.

Повисоки плати за 25%, повисоки пензии, поддршка за стопанството, повеќе пари за народот, огромен инфраструктурен инвестициски потфат, поддршка на земјоделието, револуција во културата, војна против корупцијата и криминалот ,се дел од зацртаните проекти на кои работеа еминентни стручњаци од областите.

 Користена е помош и од странски експерти, а е направена и ре-проценка на фискалните импликации согласно најновите кризни текови.

ВМРО-ДПМНЕ ќе излезе и со документ, преодна стратегија за реализација и делување во првите сто дена од превземањето на владата. 

Тоа ќе биде план кој ќе опфати прецизни детали на тоа што се планира да се реализира во првите неколку месеци.

Ви благодарам,

Бубе Спанчевска

Член на ОК на ВМРО-ДПМНЕ

Сподели: