Претрес во Кочани, расчистени 11 тешки кражби

На 19.10.2020 полициски службеници од ОВР Кочани расветлија 11 кривични дела „тешка кражба“, извршени на подрачјето на Кочани, откако по наредба од Основен суд Кочани извршиле претрес во домот на Д.А(19) од Кочани, кој ден претходно бил лишен од слобода заедно со М.К.(23) од Кочани, откако биле затекнати во вршење на кривично дело „тешка кражба“ од репетитор-базна станица на телекомуникациски оператор.

При извршениот претрес биле пронајдени и одземени 32 предмети кои потекнуваат од кривични дела „тешка кражба“ од базни станици. Поради основи на сомнение дека се извршители на овие кривични дела, ОВР Кочани против Д.А. и М.К. ќе поднесе соодветна пријава.

Одделението за внатрешни работи Кочани презема засилени мерки и активности за расветлување и на други кривични дела „кражба“ и „тешка кражба“.

Сподели: