Промовирано делото „Византија и Русија од појавата на Русија до смртта на кнезот Владимир“ од м-р Иле Велков

Вчеравечер во Мултикултурниот центар во Кочани беше промовирана книгата „Византија и Русија од појавата на Русија до смртта на кнезот Владимир“ од роднокрајниот автор, м-р Иле Велков.

За делото говореше д-р Александар Атанасовски, професор на Филозофскиот факултет – Скопје, Институт за историја.

На промоцијата присуствуваше и третиот секретар во Амбасадата на Руската Федерација, Игор Хопрјачков.

Промоцијата е дел од 30. издание на манифестацијата „Денови на кочанскиот ориз, 2021“.

Сподели: