Пронајдена граната од Првата светска војна во село Жиганци

На 26.11.2020 во 14:20 часот во Полициската станица Кочани, било пријавено дека на место викано „Горица“ атар на с.Жиганци при изведување градежни работи на пат, била пронајдена граната од Првата светска војна.

Истата била подигната од Дирекцијата за заштита и спасување Кочани.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial