Резултати – Петровденски турнир во мал фудбал 2021

Се одиграа натпреварите од второто коло на Петровденскиот турнир во мал фудбал 2021.

На повеќенаменското игралиште во дворот на гимназијата „Љупчо Сантов“ се одиграа три средби, помеѓу екипите на „ВЛТ“ Грдовци и „Пикадили“, „Еволушн“ – „ТП Жана“ Тркање и „Балкан лукс“ -„Еликсир“ во рамки на второто коло од групите А и Ц.

Резултати второ коло – групи А И Ц:

19:00 ч. „ВЛТ“ Грдовци 4 – 0„Пикадили“
20:00 ч. „Еволушн“ 3 – 3 „ТП Жана“ Тркање
21:00 ч. „Балкан лукс“ 1 – 0 „Еликсир“
Екипата на „Паневски“ е слободна

Следното коло од Петровденскиот турнир продолжува в четврток , 24 јуни каде ќе се сретнат екипите на:

19:00 „ДБ Интернационал“ – „Златно зрно“
20:00 „Еуро петрол“ – „Јана лукс“
21:00 „Астра Казино“ – „Ауто Велт“
„Пјаца“ – слободни

На годинашново издание на традиционалната спортска манифестација се натпреваруваат  14 екипи, распоредени во четири групи.

Турнирот е во организација на  Општина Кочани, во соработка со Општинскиот фудбалски сојуз (ОФС – Кочани). 

И. Матеничарски

Фото: A. Арсов

Сподели: