Сара Темелкова освои трето место за најдобар постер на „Образовното рандеву 2020“ на МАССУМ

Сара Темелкова ученик во трета година во СОУ„Гошо Викентиев“ Кочани го освои третото место на онлајн натпреварот „Образовно рандеву 2020“ на МАССУМ ( Младинска Асоцијација на Средните Стручни Училишта во Македонија) во категоријата најдобар постер, оваа година   во организација на Универзтитетот ФОН.

Поради состојбата со коронавирусот, овогодинешното издание на „Образовното рандеву “ се одржа онлајн, при што учениците од стручните училишта од Македонија се натпреваруваа во редуциран број категории, меѓу кои филмови, видео реклама, интервју за работа, поетски творби, фотографија и постер.

Темелкова ја доби третата награда од вкупно 32 ученика кои се натпреваруваа во категоријата најдобар постер. За освоеното место таа ќе  добие сертификат од МАССУМ, медал од ФОН како и можност за студирање на Универитетот со 50 % платена партиципација

Ученици од СОУ „Гошо Викентиев“ секоја година учествуваат на „Образовното рандеву“ и досега имаат постигнато значајни успеси и награди.

Учеството на учениците на натпреварот беше под менторство на професорот Игор Голубов.

И.Матеничарски

Сподели: