СВР – Штип со превентивни активности за заштита од пожари

На 24.07.2022, полициски службеници од Отсекот за превенција при СВР Штип, Полициските станици Кочани, Свети Николе и Македонска Каменица и претставници на шумски стопанства на подрачјата на повеќе села во овие општини спроведоа превентивни активност за заштита од пожари.

Притоа, извршени се обиколки и патролни служби на повеќе локации, беа поделени летоци со едукативна содржина, а беше разговарано со населението како да се заштитат себе, имотите и шумите од пожари.

Исто така, на 24.07.2022 во неколку села во светиниколско беа одржани средби со претставници на месните заедници на кои беше разговарано како да се заштити населението од кражби и тешки кражби. Воедно, на средбите беше укажано како луѓето можат да помогнат на полицијата за откривање на крадците и спречување на ваквите случаи.

СВР – Штип

Сподели: