Се расчистува месноста „Кај Дабот“ во селото Бели

Десетина жители на селото Бели започнаа иницијатива за расчистување и реставрација на месноста  „Кај Дабот“, во близина на селото Бели.

Деновиве се расчитува просторот на влезот на локалитетот, а иницијативниот одбор планира да ја оспособи водоводната мрежа, фонтаните како и хортикултурно уредување на просторот.

Нивната цел е да го вратат сјајот на ова излетничко место, бидејки изминативе години истото е  запоставено.

Од иницијативниот одбор апелираат до сите посетители на локалитетот, да се однесуваат одговорно и да го чуваат инвентарот и хигиената на просторот.

И.Матеничарски

Фото: А.Арсов

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial