Снегот и ниските температури го отежнуваат сообраќајот – механизацијата е на терен

Снегот што паѓа во текот на денешниов ден го отежнува одвивањето на сообраќајот.

Службите на „Водовод“ употребија сол и песок за да ја олеснат проодноста на улиците. На терен е и механизацијата. Одговорните предупредуваат дека ниските температури создаваат голомразица, порадишто на високите делови во градот движењето со возила е тешко и небезбедно.

Се предупредуваат возачите и сите учесници во сообраќајот на зголемена претпазливост.

Екипи на КЈП „Водовод“ ќе останат дежурни и во текот на ноќта, а расчитувањето ќе продолжи и на тротоарите и пешачките мостови.

Механизацијата на претпријатието „Калина“, како избран изведувач, работи на расчитување на планинските патишта во Кочанско.

Општина Кочани

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial