Собрани деветнаесет крвни единици на граѓанската крводарителска акција во Црвен крст Кочани

Во просториите на Општинската организација на Црвен крст Кочани денеска се одржа планираната граѓанска крводарителска акција, на која крв даруваа деветнаесет крводарители.

Акцијата се спроведе со поддршка на екипа од Институтот за трансфузиона медицина Штип.

Во знак на благодарност на крводарителите им беа подарени брендирани маици обезбедени со поддршка од Општина Кочани.

Граѓаните може да даруваат крв секој понеделник и четврток во просториите на Службата за трансфузиона медицина Кочани или секој последен четврток од месецот во просториите на Црвен крст Кочани.

И.Матеничарски

Сподели: