Собрани 25 крвни единици на крводарителска акција во Црвен крст Кочани

Во просториите на Општинската организација на Црвен крст Кочани денеска се спроведе редовната септемвриска крводарителска акција.

На акцијата се собраа 25 крвни единици, а истата се спроведе во соработка со Институтот за трансфузиона медицина Штип.

За текот на акцијата  изјава за медиумите даде Анета Коцева, секретар на Црвен крст Кочани

-Ова е редовна акција која се спроведува според годишниот план за крводарителски акции на Општинската организација. Сакам да изразам голема благодарност на сите крводарители кои одвоија дел од своето време и даруваа крв. Се почитуваат сите протоколи за спроведување на акцијата, се мери телесна температура, се одржува дистанца како што е планирано акцијата се одвива нормално, истакна Анета Коцева, секретар на Црвен крст Кочани.

Граѓаните може да даруваат крв секој понеделник и четврток во Службата за трансфузиона медицина Кочани или секој последен четврток во месецот во просториите на Црвен крст Кочани.

И.Матеничарски

Сподели: