Собрани 39 крвни единици на последната крводарителска акција во Црвен крст за 2021 година

Општинската организација на Црвен крст – Кочани денеска ја реализираше  предвидената декемвриска крводарителска акција што воедно е и последна за календарската година.

На редовната крводарителска акцијата крв даруваа 39 дарител и истата се спроведе во соработка со Институтот за трансфузиона медицина – Скопје.

Од Црвен крст – Кочани најавија дека за следната година веќе е планирани редовните крводарителски акции при што ја искористија приликата да се заблагодарат на сите крводарители кои несебично даруваа крв во 2021 година.

Воедно, граѓаните може да даруваат крв секој понеделник и четврток во Службата за трансфузиона медицина – Кочани или секој последен четврток во месецот во просториите на Црвениот крст.

И. Матеничарски

Фото: А. Арсов

Сподели: