Советникот Ситновски донираше дефибрилатор за кочанската Општа болница

ЈЗУ Општа болница со проширена дејност- Кочани  денес прими донација , Дефибрилатор за реанимација на пациент за враќање на срцева акција, од страна на членот на Советот на Општина Кочани, Благој Ситновски.

Донацијата ја прими директорот на Општа болница Кочани, Д-р Александар Серафимов, заедно со  Д-р Томе Солевски – Специјалист по општа хирургија.

Директорот Серафимов искажа голема благодарност за донацијата на Благој Ситновски, која како што истакна, рационално ќе биде искористена во ова време кога секој апарат е од големо значење за институцијата.

И.Матеничарски

Фото: Комарец

Сподели: