Со маски и шеги – одбележан 1 Април 

Во пресрет на 1 Април, Денот на шегата, на платото на Центарот за култура „Бели мугри“ во Кочани се одржа традиционалната „Априлијада“. 

Во програмата, маскирани настапија деца од Детската градинка „Павлина Велјанова“, Приватната градинка „Амичи“ и ученици од училиштата во Кочани. 

Учесниците, родителите и сите присутни ги поздрави градоначалникот Љупчо Папазов, кој на сите деца им посака радост и среќни мигови. 

Првоаприлската манифестација традиционално ја организира Одделението за јавни дејности од Општина Кочани со средства од Програмата за поддршка на образованието. 

Сподели: