Специјална награда за ФА „Љупчо Сантов“ на детскиот етнофестивал во Хасково – Бугарија

Од 30 мај до 2 јуни, Фолклорниот ансамбл „Љупчо Сантов“ од Оризари учествуваше на 20. Меѓународен детски етнофестивал „Децата на Балканите – со духовност во Европа“.

На овој фестивал што се одржа во Општина Минерални Бањи, Хасково, Бугарија, ФА „Љупчо Сантов“ ја освои специјалната награда.

Општина Кочани

Сподели: