Споделување позитивни практики кон книжевните дела во наставата по Македонски јазик

По повод 21 Март  – Светскиот ден на поезијата, Општина Кочани во соработка со ООУ „Никола Карев“ приреди настан под наслов „Споделување позитивни практики во пристапот кон книжевните дела во наставата по македонски јазик“.

На средбата со наставници по Македонски јазик, доцент д-р Ана Витанова Рингачева сподели искуства од примената на моделот на емпатиско читање, односно приближувањето на задолжителната литература за основците и средношколците со поттикнување емоции.

Сподели: