Таковска: Уредување на коритото на дел од Кочанска река, дел од м.в „Железнички мост“ до м.в. „Обиколен пат околу Кочани“

Почитувани сограѓани,

Силно сме посветени во еколошките инвестиции како неизбежен дел од политиките за здрава и чиста средина.
Животната средина е високо на нашата зелена агенда што ќе се потврди и со уредување на речното корито во должина од 1462 метри, на локација каде што најголем дел од граѓаните на Кочани го поминуваат своето слободно време.

Предвидена е регулација со потпорни ѕидови, заштита на бреговите од ерозија и појасни каскадни прагови со кои ќе се спречи продлабочување и локално поткопување.
Со уредувањето на речното корито, тој дел од градот ќе добие нов лик, а паралелно ќе се изградат пешачки и велосипедски патеки и хортикултурно ќе се уреди во нови садници.

Имаме јасна идеја и јасен план за развојот на градот. Се грижиме за поквалитетен живот за сите граѓани, за зелено и чисто Кочани!

Граѓаните знаат дека и на овие локални избори, излегуваме со чесна понуда која што го носи најдоброто за нашата општина.

Заеднички ја градиме за денес и утре!
Кочани го заслужува најдоброто!
Ви благодарам.

Тодорка Таковска
Кандидат за советник на советничката листа во Општина Кочани од СДСМ и коалицијата

Сподели: