Тимови на Црвен крст и Мобилниот сервис за домашна посета ќе функционираат за време на полицискиот час

За време на забраната за движење во периодот од петок, 10 април 2020 г. во 16 ч., до 5 ч. наутро во понеделник, 13 април 2020 г., на територијата на Општина Кочани ќе функционираат тимови за поддршка на стари, изнемоштени и лица со хендикеп.

Лицата може да се обратат на телефоните: 072 275 689 (општински службеник за социјална заштита), 076 397 223 (Мобилен сервис за домашна посета) и 070 360 855 (ОО Црвен крст – Кочани).

Сподели: