Уписи во младинските категории на ГФК „Осогово“

ГФК „Осогово“ ги повикува сите лица на возраст од 10 до 15 години кои сакаат да го носат  „жолто-синиот“ дрес , да се пријават на уписот за фудбалери во младинските категории на тимот.

По пријавувањето следува селективен период, а избраните младинци добиваат бесплатен комплет опрема од клубот,  како и влез во натпреварувачка категорија во  една од младинските лиги во државата.

Исто така за децата од ранливите категории и од семејства што примаат социјална помош, клубот доделува копачки и маичка  при уписот на тренингот.

Од „Осогово“ информираат дека за оваа сезона планирано е организирање на турнири и тренинг кампови со познати европски клубови.

Контакт за пријавување:

078/804-832 – Зоран

078/340-511 Александар

или на е-маил : fcosogovo@gmail.com


И.Матеничарски

Сподели: