Успешна турнеја на ФА „Љупчо Сантов“  во Босна и Херцеговина

Од 6т до 11 јули Фолклорниот Ансамбл „Љупчо Сантов“ од Оризари беше на турнеа во Р. Босна и Херцеговина на покана од долгодишните пријатели од Младинскиот културен центар „Босна Арт“ од Стјепан Поље, Грачаница,  организатори на Х-та Интернационална фолклорна смотра. 

Ансамблот имаше настап и на Фолклорна смотра Добој 2023 која се одржа на тврдината во Добој.Делегација од Ансамблот имаше прием кај градоначалникот на општина Грачаница и претседателот на месна заедница Стјепан Поље.

Слободното време беше искористено со посета на знаменитости во Грачаница со локален водич (саат кула, медреса, босанска традиционала куќа, термални извори).

Заедоно со домаќните од Стјепан Поље неделата беше искористена за прошетка во Тузла и капање во вештачките солени Панонски езера во центарот на Тузла, кои тој ден беа посетени со над 20000 посетители.

ФА „Љупчо Санотов“ – Оризари

Сподели: