Ученици од ООУ „Раде Кратовче“ во посета на кочанските пожарникари и доброволци

Ученици од ООУ „Раде Кратовче“ – Кочани денеска беа во посета на Територијалната противпожарна единица – Кочани каде се запознаа со работата на кочанските пожарникари и Доброволното противпожарно друштво – Кочани.

При посетата од страна на пожарникарите и доброволците учениците се запознаа со противпожарната опрема, противпожарните апарати, како и со противпожарните возила, нивната цел и намена.

Пожарникарите им демонстрираа како се постапува при дојава за избувнат пожар и како се спречува и гасене пожар.

Едукативната посета имаше за цел запознавање на младата популација со работата на службите како што се ТППЕ и ДПД – Кочани.

Сподели: