ФА „Љупчо Сантов“ – Оризари со две први награди на Меѓународниот натпревар „Сергеј Михајлов“

Оркестарот на изворни народни инструменти при Фолклорниот ансамбл „Љупо Сантов“ од Оризари учествуваше на Меѓународниот музички  натпревар „Сергеј Михајлов“ во Штип, што се одржа во периодот од 16-ти до 20-ти ноември.

На музичкиот натпревар учествуваа повеќе музичари и музички состави распоредени во неколку категории од различни музички училишта и ансамбли.

Во категоријата традициски состави, оркестарот на изворни народни  инструменти  при ансамблот „Љупчо Сантов“ ја освои првата награда на натпреварот, додека во категоријата на традициски народни инструменти, поединечна прва награда освои и  Никола Стојов, член на оркестарот при ФА „Љупчо Сантов“ – Оризари.

ФА „Љупчо Сантов“ – Оризари

Сподели: