Февруарска крводарителска акција – собрани  19 крвни единици

Во организација на Црвен крст на Р. С. Македонија – Општинска организација Кочани, а во соработка со Институтот за трансфузиона медицина Штип, денеска во просториите на Црвениот крст се одржа редовна февруарска  крводарителска акција наменета за граѓанството.

На акцијата крв даруваа 19 крводарители од нив 4 првократни и 5 лица до 30 годиншна возраст. Акцијата е втора што годинава ја спроведува Црвен крст Кочани.

Граѓаните може да даруваат крв секој понеделник и четврток во Службата за трансфузиона медицина – Кочани или секој последен четврток во месецот во просториите на ОО на Црвен крст-Кочани.

Сподели: