Форумот на жени на СДСМ Кочани со трибина против родово насилство

Форумот на жени на СДСМ Кочани се приклучи кон глобалната кампања „16 дена активизам против родово-базирано насилство“.  По тој повод в петок на 29.11 со почеток од 18:30 часот во Мултикултурниот центар во Кочани ќе  оддржи трибина на тема „нема оправдување –заедно против насилството врз жените и девојчињата“.

Од Форумот на жени на СДСМ Кочани  ги покануваат сите заинтересирани граѓани  да земат учество на трибината.

Сподели: