Црвен крст Кочани ја реализираше последната крводарителска акција за 2020 година

Во просториите на Општинската организација на Црвен крст Кочани денеска се спроведе последната акција за дарување на крв во 2020 година.

Под посебни услови за заштита од Ковид-19 на акцијата крв даруваа 20 крводарители, а истата се спроведе во соработка со Институтот за трансфузиона медицина – Штип.

Во знак на благодарност на крводарителите им беа подарени брендирани чаши со логото на Црвен крст.

Освен на крводарителските акции во Црвен крст Кочани, граѓаните може да даруваат крв секој понеделник и четврток во просториите на Службата за трансфузиона медицина Кочани.

И. Матеничарски

Фото: A. Арсов

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial