Џудистите на „Гладијатор“ учесници на Државното првенство за кадети и кадетки во џудо во Кавадарци

Во организација на Џудо федерацијата на Македонија денеска во Кавадарци се одржа Државно првенство за кадети и кадетки во џудо.

На првенството настапија пет натпреварувачи од ЏК „Гладијатор“ во конкуренција на 80 џудисти од клубови од целата држава.

Пласман:

Станислав Грпов 2 место

Стефанија Павлова 3 место

Ненад Максимов 3 место

Марко Максимов 4 место.

Без пласман остана Матео Станоев.

Сите натпреварувачи покажаа одлични борби на што можеме да се гордееме – соопштија од ЏК „Гладијатор“.

ЏК „Гладијатор“

Сподели: