101 – годишниот Дедо Цане од село Бурилчево најстар жител во Општина Чешиново-Облешево

Дедо Цане од село Бурилчево е најстар жител во Општина Чешиново Облешево.

По повод 101-от роденден во саботата неговиот дом го посети градоналачникот Горанчо Крстев, кој со подароци и искрени желби за добро здравје  му го честиташе роденденот.

При посетата најстариот жител на Чешиново-Облешево раскажуваше за неговот животен пат, кој несебично сподели многу совети и искуства и им посака на сите да доживеат како неговата старост.

И.Матеничарски

Сподели: