12 награди за учениците од ОМУ „Ристо Јуруков“ – Кочани

Уште еден ден исполнет со музика и радост за учениците од ОМУ „Ристо Јуруков“ од Кочани.

Младите пијанисти ученици во кочанското музичко училиште се вратија со освоени 11 први награди од Меѓународниот фестивал со натпреварувачки карактер за млади музичари „Сергеј Михајлов“ Штип и сите освоија високи поени и резултати.

ЈАНА ФИЛИПОВА – 94.5

АНДРЕА ДИМИТРОВА – 98

МИХАИЛ СТАМЕНКОВ – 97.25

ТЕОДОРА ЗАХАРИЕВА – 96.75

класа наст. Елизабета Ѓеорѓиева

АНА ПЕЈЧЕВА – 98.5

ВЕРА ВЕСЕЛИНОВА – 96.5

МИЛАНА СТАМЕНКОВА – 97.25

класа наст. Драгана Карова Ангелова

ЈОВАН ЦВЕТАНОВ – 97

класа наст. Душан Стојанов

ЕВА ПЕТРОВА – 97.25

класа наст. Стефан Стефанов

АНАСТАСИА ХАЏИ ПАУНОВА – 98.5

класа наст. Дејан Стојанов

МАКАРИЈА ИВАНОВА – 100

класа наст. Марија Лазарова

На Меѓународниот фестивал со натпреварувачки карактер “Сергеј Михајлов” Штип, кој се одржува од 11 – 17.05.2023 г. денес од нашето училиште учество зема АНТОНИЈА АПОСТОЛОВА – гитара, класа наст. Зоран Христов. Антонија во својата категорија беше НАЈДОБРА и освои МАКСИМАЛНИ 100 бода.

ОМУ „Ристо Јуруков“ – Кочани

Сподели: