Прес-конференција на Коста Коцев, кандидат за советник од независната листа на група избирачи

Почитувани сограѓани и претставници на медиумите, јас сум Коста Коцев и дел сум од единствената независна листа Група избирачи – Венко Крстевски. Овде сум пред јавноста и пред вас граѓаните да ви презентирам дел од нашата програма.

Како круцијален и суштински дел од нашата програма е субвенционирањето на енергетски ефикасни фасади, санации на покриви и постоечки лифтови. Во изминатиот период посетивме и залепивме стикери во преку 150 влезови на згради постари од 20 години, зградите и домаќинствата кои живеат во нив се соочуваат со очигледни проблеми, затоа ние сме тука да понудиме решение на веќе постоечките проблеми.

Исто така битен дел од нашата програма е субвенционирањето на ПВЦ и алуминиумски прозорци, со овој дел од програмата ја решаваме енергетската ефикасност и ги ослободуваме домаќинствата од дополнителен трошок.

Во нашата програма ставаме акцент и на сите видови занаетчии, ќе им понудиме бесплатни работни простории, ќе им ја вратиме фирмарината назад и ќе направиме реален попис на сите занаетчии.

Во нашата програма ставаме акцент и на студентите, ќе им ги зголемиме стипендиите на студентите кои во претходниот мандат беа зголемени по иницијатива на носителот на листата Венко Крстевски.

На крајот ги ставаме како дел од нашата програма и оние кои се заслужен дел од секое општество, а тоа се пензионерите. На пензионерите им нудиме бесплатен јавен превоз со кој ќе го ослободиме градскиот метеж, ќе ги дестимулираме да излегуваат со возила и ќе им обезбедиме полесен пристап до центарот на градот.

Затоа ве повикувам вас граѓаните на 17-ти октомври да излеземе и да го заокружиме бројот 116 да покажеме дека го сакаме Кочани и веруваме во неговата иднина. Ви благодарам.

Коста Коцев, кандидат за советник од независната листа на Група избирачи – Венко Крстевски.

Сподели: