48. издание на Детскиот поетски фестивал „Мајски цвет“

Во организација на ЈОУ Библиотека „Искра“ – Кочани, а во соработка на ЛК „Копнеж“,  во малата сала на Мултикултурниот центар се реализираше 48. Детски поетски фестивал „Мајски цвет“. 

На фестивалот беа претставени 23 лични, поетски творби од страна на ученици од основните училишта, библиотеки и литературни клубови од Кочани, Општина Зрновци, Општина Чешиново-Облешево, Виница, Радовиш, Струмица, Свети Николе, Куманово и Пробиштип.

По тој повод беа  доделени пригодни награди, во повеќе категории за кои при разгледувањето на творбите, одлучуваше стручна комисија.

Сподели: