Пожарот кај Бели локализиран, селото е без електрична енергија

Пожарот на ридот Сламерник во селото Бело е локализиран и ставен под контрола.

Пожарникарите заедно со месното население успеаа да направат обрач и да го локализираат пожарот. Според информациите од терен изгорени се неколку насади со лозје и сува трева.

На помош на кочанските пожарникари се и екипи од виничката противпожарна служба.

Поради пожарот без електрична енергија е целото село.

Пожарникарите и месното население се на терен и го контролираат опожареното место да не дојде до повторно разгорување на огнот.

И. Матеничарски

Фото: А. Арсов

Сподели: