Започна асфалтирањето на патот од Оризари до Добра Вода, паралелно се работи на реконструкција на уште две улици во Кочани

Механизација на градежната фирма „Бетон“  денеска започна со асфалтирање на патниот  правец од Оризари до Добра Вода. Трасата е во должина  од 2 километри и ширина од 3.5 метри на која се изградени 11 пропусти за вода.

Изведувачот на работите планира асфалтирањето да заврши до недела, по што ќе се постави  соодветна информативна и патна сигнализација.

Изградба на патниот правец е со проект на Центарот за развој на Источниот плански регион, а средствата се одобрени од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој.

Паралелно на ова се работи и на реконструкција на дел од  улицата „9-ти мај“ на која ќе се постави нов асфалт, а се бетонира и крак од улицата „Стамен Манов“ во Ромското маало.

Сподели: